perjantai 7. helmikuuta 2014

Hoy día luna día pena, hoy me levanto sin razón


Tässä muutama kartonkikantinen pitkäpistokirja, jotka tein ihanan, inspiroivan Mia Leijonstedtin kurssilla.


Kannet ja tukisuikaleet ovat 300-grammaista akvarellipaperia, joka maalattiin ensin. Se on sen verran tuhtia, että kirja pysyy koossa. Tietenkin kulmat ja taitokset hiukan murtuvat, mutta se suorastaan sopii tähän maanläheiseen tyyliin.

Näissä ei käytetty liimaa kuin muutaman koristeen kiinnittämiseen. Vihot on ommeltu suoraan selkään, napit sekä vahvikkeet on ommeltu muutamalla pistolla kiinni. Kansia vahvistaa myös sisääntaitettu kartonki etu- ja takakannessa.


Tässä toisessa on läppäkansi, jonka koristeena eli vahvikkeena toimii kaistale toisenväristä kartonkia. Kaikki pitkäpistot sidoin ruskealla puuvillalangalla normaalin pellava- tai nylonlangan sijaan, koska ompeleet jäävät näkyviin ja väri sopi paremmin kuin vaalea. Voi olla, ettei tämä lanka ole yhtä kestävää, mutta eipä näillä nyt niitä zombeja olla menossa hoitelemaan.

Koristeena samasta kartongista revitty, reunoilta poltettu ja kerroksittain liimattu "nappi". Minusta tämä näyttää korallilta tai joltain muulta orgaaniselta. Ihastuin ideaan.
Reunat muussina. It's a feature, not a bug.Kolmannessa versiossa kansia vahvistettiin kääntämällä kartongin ylä- ja alareunat. Samalla nämä peittivät selän ompeleet. Etusyrjässä kannet käännettiin sisään, mikä on sekä tyylikeino että suoja sivuille. 

Kartongista voi myös tehdä ommeltavia nappeja taittelemalla ylijäämäsuikaleita. Tästä kirjasta puuttuu vielä sulkunauha, joka kiertyisi napin ympärille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti