keskiviikko 12. helmikuuta 2014

There are many here among us who feel that life is but a joke


Kietaisin tällaisen pienen albumin. Siihen mahtuu yksi valokuva tai kortti per sivu. Kangas on Finlaysonin. Ihana, eikö?
Ensin tein irtokannet melko normaalin kirjan tyyliin, paitsi että vahvistin selkäsuikaletta muutamalla kartongilla. Myös kluutin täytyy peruskirjasta poiketen peittää myös sisäpuoli selkää, sillä se näkyy vihkojen välistä, koska pitkäpisto - tarkka kuvien katselija huomaa, että tajusin tämän vasta prosessin aikana...
(Muutenkin tässä ollaan nyt todella laiskan valokuvauksen äärellä. Koettakaa kestää.)
Rei'itys tapahtui ennen kluutin lopullista liimaamista osittain siksi, että tahdoin mitata reikien paikat selkäpahvin tarkkojen mittojen mukaan. Kluutin alta se ei ole niin tarkkaa. Em. huom.: Oikeasti kluutti olisi kokonainen 2 x selän korkeuden mittainen pala. Oppitunti tässä taas (tm).

Reikien väli on n. 3 mm. Jos samaan reikään tahtoo ommella kaksi vihkoa, kuten isoissa pitkäpistokirjoissa kannattaakin, reiät tehdään nahkarei'ittimellä (vanhasuomalaisittain nahkapaska!) tai käsiporalla. Tällöin ne vievät myös enemmän tilaa leveyssuunnassa.

Kun kannet ja rei'itys ovat valmiit, ommellaan vihot yksitellen kiinni. Käytin kaksinkertaista lankaa kestävyys- ja estetiikkasyistä. Ihan arvauksella laitoin kahden arkin vihkoja, 200+ grammaista kartonkia. Se näytti kovin harvalta näin tyhjänä, mutta osoittautui hyväksi. 

Lopuksi kokeilin täyttää ikään kuin jokaisella sivulla olisi valokuva. Täydellisesti mahtui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti